ISTANBUL TERCÜME -آموزش و تدریس- ترجمه متون ترکی استانبولی به فارسی- Yazılı ve Sözlü Tercüme Hizmetleri. TÜRKÇE > FARSÇA

آموزش و تدریس ترکی استانبولی- ترجمه متون ترکی استانبولی به فارسی و بالعکس در با مناسب ترین قیمت و در اسرع وقت -

ISTANBUL TERCÜME -آموزش و تدریس- ترجمه متون ترکی استانبولی به فارسی- Yazılı ve Sözlü Tercüme Hizmetleri. TÜRKÇE > FARSÇA

آموزش و تدریس ترکی استانبولی- ترجمه متون ترکی استانبولی به فارسی و بالعکس در با مناسب ترین قیمت و در اسرع وقت -

پنج اشتباه رایج در یادگیری زبان ترکی استانبولی

برای عده ای، یادگرفتن یک زبان جدید خیلی عادی و طبیعی و برای عده ای دیگر کل فرآیند با چنگ و دندان جنگیدن است. با این حال، اگر زمانی  یادگیری زبان ترکی استانبولی را شروع کردید و تجربه خوبی نداشتید، اجازه ندهید این تجربه بد شما را ناامید کند و باز هم تلاش کنید.

حقیقت این است که یادگیری زبان ترکی استانبولی (یا هر زبان خارجی دیگر) آسان نیست، اما ممکن است. گاهی اوقات فرق بین موفقیت و شکست ربطی به توانایی ها و استعدادهای شما ندارد و بیشتر به دیدگاه شما درباره مسائل بستگی دارد.

در این مقاله، یاد می گیریم چطور پنج اشتباه رایج و جدی که زبان آموزان مبتدی ترکی استانبولی مرتکب می شوند را بشناسیم و رفع کنیم.

 

1. قبل از حرف زدن فکر کنید

 

چه در حال یادگیری زبان باشید یا نه، آرام صحبت کردن و سریع گوش دادن همیشه یکی از توصیه های مفید و سازنده در زندگی است. شنیدن موثر برای ارتباط برقرار کردن ضروری است. به عنوان یک مبتدی، روی چیزی که می خواهید بگویید یا اینکه چطور می خواهید آن را بیان کنید تمرکز می کنید. گاهی این تمرکز به حدی زیاد است که باعث می شود معنی و مفهوم چیزی که دیگران برای ارتباط برقرار کردن با شما می گویند را از دست بدهید.

این مسئله نه تنها باعث می شود توانایی و مهارت شما در شنیدن زبان ترکی کاهش پیدا کند، بلکه باعث می شود خیلی کم با دیگران ارتباط برقرار کنید؛ چون هیچکس نمی خواهد با کسی صحبت کند که به حرف هایش گوش نمی دهد. یادتان باشد مکالمه یک خیابان دوطرفه است. اگر بیشتر از اینکه گوش بدهید، حرف بزنید، گفت و گو به جای دیالوگ، بیشتر شبیه یک مونولوگ می شود.

ورودی های یادگیری زبان (شنیدن و خواندن) به اندازه خروجی های آن (صحبت کردن و نوشتن) مهم هستند. برای یک مبتدی، ورودی ها از اهمیت بیشتری برخوردارند، چون با شنیدن و خواندن است که کلمات جدید یاد می گیرید. حتی می خواهم کمی فراتر بروم و بگویم بهترین روش برای مبتدیان، بیشتر گوش دادن است نه صحبت کردن. این نسبت می تواند با پیشرفت سطح دانش زبان آموزان تغییر کند، زمانی می رسد که برای یادگیری زبان ترکی باید بیشتر صحبت کنید.

 

2. از حرف زدن خجالت نکشید

 

در فرآیند یادگیری زبان ترکی استانبولی عده ای از آن طرف بام می افتند و به حدی از صحبت کردن می ترسند یا خجالت می کشند که نمی توانند حتی یک مکالمه ساده با دیگران داشته باشند. ترس از اشتباه کردن و خجالت کشیدن می تواند یادگیری زبان ترکی را به طور کامل مختل کند.

باید به این مسئله ایمان بیاورید که اشتباه کردن طبیعی است و همه اشتباه می کنند. حتی بومیان ترکی زبان هم وقتی کودک بودند موقع حرف زدن اشتباه می کردند. وقتی در حال یادگیری زبان ترکی استانبولی یا هر زبان خارجی دیگر هستید، اشتباه کردن اجتناب ناپذیر است. اشتباه کردن خوب است، چون نشان می دهد شما در حال یادگیری هستید. هرچه بیشتر اشتباه کنید، زودتر می توانید آن ها را اصلاح کنید و زودتر می توانید یاد بگیرید.

پس به جای ترسیدن از اشتباه کردن، سعی کنید به آن به چشم قدم هایی به سمت پیشرفت نگاه کنید. در واقع اشتباهات دقیقا قدم هایی به سوی حرفه ای شدن و پیشرفت کردن هستند.

3. مسائل کم اهمیت را بزرگ نکنید

 اگر بخواهید تمام مباحث زبان ترکی استانبولی را یکجا یاد بگیرید، این فرآیند می تواند ناامیدکننده باشد. اگر به اشتباهات کوچکتان بیش از حد بها بدهید و ایرادهای مکالمه را بیش از حد بزرگ کنید، نمی توانید روند پیشرفتتان را درست ببینید.

علاوه بر اشتباهات، می توانید دچار یکنواختی شوید. این حالت زمانی اتفاق می افتد که مدتی طولانی و به طور مدوام مطالعه و تمرین کنید ولی از کارتان نتیجه نگیرید و حس کنید پیشرفت نکردید. ولی هروقت احساس ناامیدی و یکنواختی کردید یا با اشتباهات زیادی مواجه شدید، یادتان نرود این ها موانع کوچکی هستند که نباید شما را از راه اصلی یادگیری و تسلط در زبان ترکی استانبولی منحرف کنند. مانع اصلی این است که جا بزنید و به هدفتان نچسبید.

اگر در این راه ثابت قدم باشید، می توانید اشتباهاتتان را تصحیح کنید تا توانایی های شما تقویت شود، اما اگر سرعت یادگیریتان را کم کنید یا تسلیم شوید، روند یادگیری کند می شود و ممکن است اصلا چیزی یاد نگیرید. پس یادتان باشد تا زمانی که مطالعه می کنید و زبان را یاد می گیرید، شکست نمی خورید. ممکن است گاهی حس کنید دارید میبازید، اما محکم باشید و جا نزنید.

یکی از راه های کاربردی برای اینکه انگیزه تان را از دست ندهید این است که اهداف هفتگی داشته باشید. تحقیقات نشان داده است، هدف داشتن تاثیر قابل توجهی روی یادگیری دارد. یک مبحث گرامر به زبان ترکی استانبولی یا چند کلمه جدید را در نظر داشته باشید و هدفتان این باشد که در هفت روز آینده آن ها را یاد بگیرید. آخر هفته پیشرفتتان را بررسی کنید. این معیارهای کوچک می توانند به شما حس موفقیت و کمال بدهد.

 4. یادتان باشد یادگیری به روش غوطه وری معجزه نمی کند

 بسیاری از مردم فکر می کنند با رفتن به یک کشور خارجی می توانند با روش اسمز (خاصیت نفوذ در ماده) زبان یاد بگیرند! چه زبان ترکی را در ترکیه یاد بگیرید چه در کشور خودتان و در خانه، باید زبان را مطالعه و تمرین کنید تا نتیجه بدهد. البته انکار نمی کنیم که یادگیری زبان ترکی استانبولی در ترکیه موقعیت های بیشتری برای تمرین و یادگیری در اختیار شما قرار می دهد تا اینکه در خانه باشید و روی مبل لم بدهید و بخواهید ترکی یاد بگیرید. اما اگر نتوانید از موقعیت هایی که در اختیارتان قرار گرفته به درستی استفاده کنید، زندگی در خارج از کشور هم کمکی به فرآیند یادگیری نمی کند.

اگر مهاجری هستید که در یک کشور خارجی زندگی می کنید، طبیعتا تمایل دارید بیشتر با مهاجران دیگر در ارتباط باشید. یادگیری یک زبان و زندگی کردن در یک فرهنگ خارجی سخت و ناراحت کننده است. خوب یا بد، ما معمولا راه ساده تر را انتخاب می کنیم. اگر تصمیم گرفتید زبان ترکی استانبولی را در ترکیه یاد بگیرید، باید تا جایی که می توانید با بومیان ترکی زبان وقت بگذرانید. تمام عمر وقت دارید با انگلیسی زبان ها یا فارسی زبان ها در ارتباط باشید؛ اما اگر هدفتان یادگیری زبان ترکی استانبولی است، باید برای مدتی انگلیسی و فارسی را رها کنید. این حرف به این معنی نیست که مهاجران یا دوستان هم زبانتان را فراموش کنید. فقط به این مسئله دقت کنید که به یادگیری زبان به اندازه کافی اهمیت می دهید.

 5. روشنفکر باشید

 بهتر است به جای اینکه زبانی را یاد بگیرید، با آن زندگی کنید. وقتی در حال یادگیری زبان ترکی استانبولی هستید، مغز انگلیسی یا فارسی زبانتان می خواهد گرامر و واژگان ترکی را با گرامر و قواعد زبان خودتان تطبیق بدهد. در این یک مورد مغزتان را نادیده بگیرید. اوایل ممکن است حس کنید جمله ای را کاملا غلط می گویید؛ در حالیکه آن جمله از نظر قواعدگرامری زبان ترکی استانبولی کاملا درست است.

مغز شما بالاخره می فهمد که شما دیگر انگلیسی یا فارسی صحبت نمی کنید و در حال یادگیری یک زبان دیگر هستید. البته ممکن است این فرآیند مدتی طول بکشد، به ویژه اگر زبان ترکی اولین زبان خارجی ای باشد که یاد می گیرید. تا آن موقع هر کاری که فکر می کنید در زبان ترکی درست است انجام بدهید، حتی اگر شناکردن خلاف جهت آب باشد.

این مسئله برای فرهنگ ترکی هم صدق می کند. همانطور که قرار است تفاوت های زبانی را بپذیرید، برای پذیرش تفاوت های فرهنگی هم آماده و روشنفکر باشید.

سخن آخر

زبان ترکی استانبولی، زبانی زیبا و فوق العاده است. امیدوارم این مقاله دیدگاه و تفکرات شما را نسبت به زبان ترکی تغییر بدهد و به شما کمک کند یادگیری و تسلط در این زبان برایتان راحت تر شود. همچنین امیدوارم از سفر به یادگیری و تسلط در زبان ترکی لذت ببرید و زبان را برای علاقه خودتان و زیبایی های زبان یاد بگیرید (احتمالا این بزرگ ترین راز یادگیری یک زبان است).

استانبول

استانبول

استانبول از حدود سال ۶۶۰ قبل از میلاد آغاز میشود، زمانی که مهاجران مگارا (Megara) ، شهر باستانی در یونان، تحت فرماندهی پادشاه خود بیاز (Byzas) این شهر را تأسیس کردند و به افتخار وی آن را بیزانتیم (Byzantium) نامیدند. به خاطر اهمیت استراتژیکی و اقتصادی این شهر، یونانی ها، ایرانی ها، اسپارت ها، مقدونی ها و رومی ها، قرن ها بر سر این شهر، با هم جنگیدند. 

در سال ۳۲۴ بعد از میلاد مسیح،کنستانتین (Constantine) امپراتور روم، امپراتور رقیب خود، لیسینیوس (Licinius) را در کریسوپلیس(Chrysopolis) ، اوسکودار کنونی (Uskudar)  شکست داد و تنها امپراتور روم شد. کنستانتین در سال ۳۳۰، بیزانسی (استانبول قدیم) را به عنوان پایتخت خود برگزید و آن را توسعه داد تا همانند روم، تمام هفت تپه آن را دربر گیرد و این شهر کانستنتینوپل نامیده شد، یعنی شهر کنستانتین هفتمین شاه عثمانی، سلطان محمد دوم در سال ۱۴۵۳ میلادی (۸۵۵)هجری قمری) شهر کنستانتینوپل را فتح کرد. 

وی نام شهر را به اسلامبول(استانبول) یعنی جایگاه وفور اسلام تغییر داد و شروع به بازسازی قسمت های آسیب دیده شهر نمود. از دوران حکومت سلیمان یکم، به عنوان اوج شکوه و اقتدار حکومت عثمانی یاد شده است. همچنین دوران حکمرانی وی اوج شکوفایی هنر اسلامی در استانبول نیز بود. پس از برقراری جمهوری در ترکیه، آنکارا به عنوان پایتخت این کشور انتخاب شد، ولی استانبول همچنان اهمیت خود را در اقتصاد، تجارت و گردشگری کشور حفظ کرد و به تدریج نوسازی های بسیاری در آن انجام شد.  این شهر، به عنوان حلقه اتصال مرکز فرهنگ (European Capital of Culture) سال ۲۰۱۰ انتخاب شد و مناطق تاریخی آن در سال ۱۹۸۵ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد.

کار بسیار سختی است شروع به نوشتن از تاریخ شهری که پر از اتفاق و حادثه بوده است شهر استانبول  یکی از شهر های جالب تاریخ جهان می باشد که سه امپراطوری بزرگ دنیا یعنی ایران ، روم و عثمانی بر آن حکومت نموده اند؛ حتی برهه ای از زمان نیز در سیطره کشور یونان بوده است. اهمیت شهر استانبول به خاطر این بود که دروازه ای بین دو قاره اروپا و آسیا محسوب می شود و همیشه امپراطوری های بزرگ برای تصرف این شهر مهم استراتژیک با هم جنگ داشته اند .

همین اوضاع حکومت های مختلف در شهر استانبول  باعث شده است که فرهنگ های مختلفی با این شهر اجین شود، بنایی با معماری های متفاوت در این شهر ساخته شده است، و اینگونه تاریخ شهر توریستی استانبول شکل گرفته است .

شهر استانبول  تا زمان تشکیل حکومت جمهوری ترکیه در سال 1923 نیز پایتخت کشور ترکیه محسوب می شد. و شخص آتاترک در آن سال پایتخت را از استانبول مجدد به آنکارا تغییر داد. گرچه امروزه مهمترین و پر جمعیت ترین شهر ترکیه هنوز همان استانبول است .

استانبول همیشه مرکز زندگی اقتصادی کشور بوده ‌است که این به خاطر موقعیت اتصالی بین‌المللی راه‌های مرزی زمینی و دریایی می‌باشد. آن تقریباً ۲۰درصد از کار صنعتی ترکیه و۳۸درصد از فضای کاری صنعتی ترکیه را شامل می‌شود. بعلاوه ۵۵درصد از تولیدات شهر ترکیه از تجارت و دادوستد و ۴۵درصد از دادوستد کشور از عمده فروشی و ۲/۲۱درصد تولیدات ترکیه از فرآورده‌های انبوه ملی بدست می‌آید ۴۰درصد از مالیات‌های جمع آوری شده در ترکیه و ۵/۲۷درصد از محصولات ملی ترکیه‌ است. تا سال ۱۹۸۰، تولید ناخالص ملی استانبول بطور میانگین در یک سال ۵درصد رشد داشته ‌است .

امروزه استانبول مرکز صنعتی ترکیه است. بسیاری از نقشه ها و طرح های تولیدی اصلی در شهر متمرکز شده است. استانبول و ایالات اطراف آن کتان، میوه، روغن زیتون، ابریشم و تنباکو تولید می‌کنند. فرآورده‌های غذایی، تولید منسوجات، محصولات روغنی، مواد لاستیکی و فلزی، چرم، مواد  شیمیایی، الکترونیکی، شیشه ای، ماشینی، کاغذ و محصولات کاغذی از تولیدات صنعتی مهم شهر می‌باشند .

چشم انداز اصلی دیگر از اقتصاد استانبول گردشگری و جهانگردی است. هزاران هتل و صنعت‌های دیگر مرتبط با جهانگردی در استانبولوجود دارد که به گردشگران و بازدیدکنندگان به طور حرفه‌ای خدمت می‌کنند .استانبول همیشه مرکز زندگی اقتصادی کشور بوده‌است که این به خاطر موقعیت اتصالی بین‌المللی راه‌های مرزی زمینی و دریایی می‌باشد. آن تقریباً ۲۰درصد از کار صنعتی ترکیه و ۳۸درصد از فضای کاری صنعتی ترکیه را شامل می‌شود. بعلاوه ۵۵درصد از تولیدات شهر ترکیه از تجارت و دادوستد و ۴۵درصد از دادوستد کشور از عمده فروشی و ۲/۲۱درصد تولیدات ترکیه از فرآورده‌های انبوه ملی بدست می‌آید. ۴۰درصد از مالیات‌های جمع آوری شده در ترکیه و ۵/۲۷درصد از محصولات ملی ترکیه‌ است. تا سال ۱۹۸۰، تولید ناخالص ملی استانبول بطور میانگین در یک سال ۵درصد رشد داشته ‌است .

اما شاید مهمترین خرید استانبول پارچه و پوشاک و البسه است. برای خرید پوشاک و پارچه بهترین نقطه خیابان استقلال ، خیابان جمهوریت و خیابان روملی است. خیابان استقلال از جمله معروف ترین خیابان های شهر استانبول است که یک سر آن به میدان تقسیم یا تکسیم می رسد. آخرین دست آوردهای صنعت پوشاک و کیف و کفش به چشم می خورد. مرکز خرید آتاکوی گالریا در منطقه آتاکوی آک مرکز و مرکز خرید کاروسل در منطقه کیرکوی را نیز نباید از قلم بیاندازید. اما خرید در استانبول به اینجا ختم نمی شود. مراکز خرید از جمله پاساژ اطلس ، مرکز خرید کاپیتول در بخش آسیایی استانبول ، خیابان بغدادو خیابان بهاریه نیز برای خرید حائز اهمیت هستند. بازار صحاف ها که ترک ها با آن صحالفلار و چنیار آلتی در منطقه بیازیت از جمله مراکز خرید دیگر است. بازار هرهر مرکز خرید مبلمان و دکوراسیون خانه است. از بازارهای دیگر می توان به بازار روز کوچه چوکورجوما در منطقه جهانگیر کوچه بوبوک حمام در منطقه اسکودار نام برد .